“If you want to change the world, pick up your pen and write”

Mijn naam is Henny van Veldhuisen. Ik ben geboren en getogen onder de rook van Utrecht, om vervolgens de tweede helft van mijn 46-jarige leven in het hart van de Veluwe te wonen.

De ontdekking

Zo life changing als die verhuizing voor mij was, zo was ook de geboorte van onze jongste zoon. Als het leven niet gaat zoals je verwacht dat het zal gaan, vraagt dat keuzes. Aangekomen op de bodem van de put, ben ik opgestaan, heb al schrijvend alle drama achter me gelaten en haal nu alles uit het leven wat erin zit. Zowel van onze kinderen alsook van ons als ouders.

Zijn mogen wie je bent, dat is geluk!

De keuze

In 2017 kwamen we in rustiger vaarwater en keek ik over het randje van mijn comfort zone. Aanvankelijk deed ik dat met vallen en opstaan (lees: van baantje naar baantje), totdat ik op een dag wakker werd en dacht: waarom ga ik niet schrijven? Dagboeken hield ik al heel lang bij, zeker in die moeilijke jaren met onze zoon, en verslagen schrijven deed ik mijn hele leven al. Verder moest ik het hebben van mijn skills by nature. En die hebben me tot nu toe niet in de steek gelaten.

Mijn eerste interviews bereidde ik nog grondig voor, maar al snel ging ik meer en meer vertrouwen op mijn intuïtie en gezonde nieuwsgierigheid.

En dat loopt lekker. Vrij moeiteloos krijg ik boven tafel waar ik naar op zoek ben, de kern van iemands verhaal. En vrij moeiteloos maak ik onderscheid tussen geleuter (waar ik sowieso een allergie voor heb 😊) en de taal van iemands hart. En dan komt bezieling zomaar op tafel te liggen, waar ik alleen nog maar woorden aan hoef te geven. Prachtig werk, ik doe het met heel m’n creatieve hart.

En thuis? Daar leren we elke dag een stukje beter om te luisteren naar ons hart. Dat heeft ons buiten de geijkte systemen van school, kerk en werk gebracht, maar geeft een intens diepe voldoening. Eén ding staat voor mij als een paal boven water, ik doe waarvoor ik hier gekomen ben:

met mijn pen de wereld een stukje mooier maken en het leven een stukje lichter.

Neem ook eens een kijkje bij mijn andere bedrijvigheden op www.schrijfjebewust.nl

Bewustwording & persoonlijk leiderschap zijn de basiselementen voor een bezield leven. En dat kun je schrijvend bereiken. Nieuwsgierig? Je vindt er inspiratie, online trainingen en nog veel meer.